ВМРО - НИЕ инициира издигането на монумент на Тодор Александров

Стотици млади българи, членове и симпатизанти на партия „Вяра Морал Родолюбие Отговорност – Национален Идеал за Единство (ВМРО-НИЕ) почетоха паметта на легендарния Тодор Александров. По традиция партията организира всяка година в края на август национален събор - поклонение в памет на водача на ВМОРО. Тържествена панахида в памет на загиналите за свободата на Македония и България отслужиха епископ Данаил и отец Павел от Петрич. 35 новоприети членове на партията от Пиринска Македония положиха тържествена клетва, спазвайки традицията пред Библията, кръста, револвера и камата.
Слово за значението на Тодор Александров в историята на македонско революционо движение произнесе зам. председателят на партията д-р Георги Тренчев.
С револверни изстрели, по войводски, бе почетена паметта на всички герои, загинали в борбите с поробителя.
Сред присъстващите и тази година имаше български семейства от Република Македония – Велес, Охрид, Струмица, както и представители на българските емигранти от Торонто, Канада.
Присъстващите на националния събор-поклонение единодушно подкрепиха искането на партия „Вяра Морал Родолюбие Отговорност – Национален Идеал за Единство (ВМРО-НИЕ) към Министерството на културата в центъра на Благоевград да бъде издигнат монумент на Тодор Александров. Ръководството на партията ще организира инициатива за дарителска кампания за построяването на този монумент в областния център на Пиринска Македония.