Община Разлог нае 30 градинари

На 30 души инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог подписа трудовите договори за работа в общинската администрация на Разлог. От началото на годината са назначени 74 души.

30 души бяха назначени в Община Разлог като градинари по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Проект „Нов избор – развитие и реализация”, Схема BG051PO001 – 1.1.03 „Развитие”. От тях 15 ще работят в Разлог, 4-ма в Баня, 2-ма в Бачево, 2-ма в Горно Драглище, 3-ма в Долно Драглище, 2-ма в Елешница, 1 в Добърско и 1 в Годлево.

„Този проект е с пряко въздействие върху безработицата. Община Разлог няма да изразходва собствен финансов ресурс за осигуряване на трудовите им възнаграждения, всички средства са осигурени от Министерството на труда и социалната политика. Това е принципна политика на Община Разлог да кандидатстване за проекти с външно безвъзмездно финансиране и по този начин пряко да влияем на нивото на безработица.” каза инж. Красимир Герчев.

Назначените лица са преминали безплатен курс на обучение по градинарство и са получили Удостоверения за професионално обучение. Те ще отговарят за поддръжката на зелените площи и паркови съоръжения в цялата община.

От началото на годината са назначени 74 души: 20 души на длъжност „Техник, еколог”, 7 работници – поддръжка на път, 7 души като „Организатори спортни дейности”, 4-ма планински водача, 6 души на длъжност „Работник в строителството”. Очаква се в началото на месец октомври да бъдат назначени още 10 души на длъжност: „Работник поддръжка сгради”.

„Идеята е да се даде шанс на повече безработни да се обучат и да намерят реализация. Администрацията положи максимални усилия за подготовка на проекта, кандидатстването и неговото реализиране.”, допълни още инж. Красимир Герчев.