Ивайло Калфин: Защо полицията притиска протестиращите срещу Бойко Борисов?

Защо се опитват да скрият протестите на хората от премиера Бойко Борисов, попита кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин във Враца. Той коментира инцидента от сряда в Нова Загора, когато полицаи отнеха от граждани протестни плакати срещу премиера. Калфин се възмути от действията на органите на реда срещу хората, които са протестирали, защото градският площад е направен незаконно. Еколози от града са подавали редица сигнали, включително до новата министърка на регионалното развитие. Въпреки тях и въпреки нарушенията, са излети 6 млн. лв. за една спорна инвестиция, за да може тя да се отчете преди изборите.
„Затова са протестирали хората, какво е толкова страшното, та да отиде полиция и да им събере плакатите? Може би, за да не ги види премиерът, както преди няколко дни, когато беше в Добрич. Тогава той видя няколко души с транспаранти против добива на шистов газ и каза, че ще подпише за добива напук, щом протестират”, възнегодува Ивайло Калфин. Той заяви, че в Деня на независимостта на България – 22 септември, се страхува да не изтървем някои изконни български ценности, каквато тенденция се чувства напоследък.
Във Враца беше представена групата за подкрепа на кандидатурата на Ивайло Калфин за президент с председател, инж. Евгени Евгениев, шеф на УС на местната Търговско-промишлена палата.
Калфин пожела успех на кандидатите на БСП за кметове на Враца – инж. Николай Иванов, и на Мездра Иван Аспарухов, градоначалник, които се бори за четвърти мандат. Сутринта кандидат-президентът посети Мездра, където разговаря с местния партиен актив и с граждани и пожела успех на участниците в детското колоездачно състезание.