Share |

Бизнес туризмът в България разцъфтява

Все повече гръцки бизнесмени регистрират фирми у нас

По неофициална информация броят на гръцките фирми у нас е достигнал 8 хиляди.
Не малка част от гръцките предприемачи регистрират фирми в България най-вече заради новата мода- да купуват евтини автомобили, но на практика нямат никакъв принос за развитието на икономиката ни. Едва около 500 фирми реализират реални инвестиции.
Янис Козас е гръцки бизнесмен. В България развива бизнес с маслини близо 20 години. Притежава фабрики в Благоевград и Якоруда. Решението му да се установи у нас и да развива своя бизнес тук е провокирано най-вече от задълбочаващата се финансова криза. Според Янис Козас държавата ни провежда политика, ориентирана към подкрепа на бизнеса. Гръцкият предприемач е категоричен, че ще продължава да развива бизнеса си именно в България. В момента Гърция се намира в изключително тежка финансова криза и поради тази причина голяма част от местните бизнесмени пренасочват дейността си у нас. Янис Козас предпочита да влага спечелените пари в български банки. Твърди, че тук го устройват лихвите.
Бизнесът на Козас у нас върви изключително добре заради евтината работна ръка и по-ниските разходи. В момента фабриките му дават работа на над 300 души. Сега той има готовност да назначи още най-малко 40 работници.

eXTReMe Tracker