Share |

Осем фалшиви румънски лични карти хванаха митничарите на Дунав мост

Една фалшива шофьорска книжка задържаха на Калотина

Вчера, късно следобед митническите инспектори на Дунав мост проверяват напускащ страната лек автомобил Хонда Сивик с румънска регистрация, управляван от румънски гражданин.
По време на извършената личeн преглед на водача и щателна проверка на колата митничарите откриват на 8 фалшиви карти. Пет от личните карти са били скрити под стелките в купето на колата, а останалите три са били в портфейла на гражданина К.М. Повечето документи са със снимки на едно и също лице, но с различни имена. Митническите инспектори коментират, че това е част от тенденцията в граничните райони – румънски граждани да купуват български коли и да ги управляват на румънска територия с пълномощно, издадено на фалшиви самоличности. По този начин се избягва плащането на данъци и се заобикаля румънското законодателство. Митничарите разказват, че често тези коли се използват за „мравешка” контрабанда с цигари и са потенциален рисков фактор. Фалшивите румънски лични документи често се използват и за банкови измами.
По същото време на изходното трасе на Калотина митничарите извършват щателна митническа проверка на български лек автомобил Опел Калибра, пътуващ за Франция. При извършения личен преглед на пътниците в колата, в джобовете на елек и в портфейла на българска гражданка митничарите намират една фалшива шофьорска книжка и талон към нея.
И двата случая са предадени на компетентните органи.

eXTReMe Tracker