Откриха лекоатлетическата писта на спортен комплекс „Пирин”

В Благоевград днес тържествено беше открита лекоатлетическата писта на спортен комплекс „Пирин”, реновирана със средства от Български спортен тотализатор съвместно с Община Благоевград. На официалното събитие присъстваха зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Лазар Каменов, изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, областният управител Костадин Хаджигаев и заместникът му Бисер Михайлов, общински съветници, спортни дейци и треньори от региона.

Реновирането на лекоатлетическата писта беше подпомогнато със средства от петия за 2011 г. специален тираж на Български спортен тотализатор, проведен на 29 май 2011 г. С осигуреното финансиране е извършен ремонт на пистата и полагане на тартанова настилка, а в прилежащите съблекални на спортния комплекс са поставени колектори и бойлери и са подменени всички отоплителни радиатори.

В деня на официалното откриване на пистата се проведе и лекоатлетическо състезание с участието на над 200 ученици от 5-ти до 8-ми клас от училищата в гр. Благоевград. Децата премериха сили в няколко дисциплини – бягане, скок на дължина и щафета, а наградите на победителите бяха връчени от официалните гости.

От началото на тази година до края на месец ноември средствата, преведени от Български спортен тотализатор на Министерството на физическото възпитание и спорта, са в размер на 22 066 163,80 лв.