Нарастват полетите от Варна и Бургас до Москва

Нарастват полетите от Варна и Бургас до Москва през следващият летен сезон. Това стана факт след множеството срещи между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България и Министерството на транспорта на Руската Федерация и активната позиция на българската страна.

От пролетта на 2010 г. полетите по линията Москва – Варна бяха 7 на седмица. Толкова бяха и полетите по линията Москва – Бургас. През пролетта на 2011 г. Полетите бяха увеличени на 14, а от началото на летния сезон на 2012 г. полетите по всяка от линиите ще стане 21 на седмица, като няма ограничение на броя предоставяни седалки на полет. Това ще доведе до увеличаване на капацитета на линиите и безпроблемното обслужване на туристическият поток през лятото на следващата година.

Във връзка със засилването на сътрудничеството в областта на авиацията между България и Русия, Министерството на транспорта на Руската Федерация отличи със „Златна колесница” Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България. Тази награда се връчва за добро сътрудничество в областта на транспорта. Тази година с тази награда са отличени само министерствата на транспорта България и Беларус.