Няколко кражби в Пиринско разследват полицаи

На същата дата е получено съобщение на телефон 112 за това, че в гр. Петрич при моста на река "Луда Мара" на улиците "Рокфелер" и "Пирин" е извършен грабеж на мъж, който в последствие е блъснат в коритото на реката. По първоначални данни е установено, че потърпевшият е И.Р. на 40 години от гр. Петрич. По данни на същият е бил бит от 3 лица от ромски произход , които са му отнели сумата от 114 лева , след което са го блъснали в коритото на реката. От проведените незабавни издирвателни мероприятия се установи, че извършителите на грабежа са криминално проявените А.С. на 18 години и И.М. на 23 години от гр.Петрич, които се укриват. Лицата са в процес на издирване. Уведомена е РП-Петрич. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалистите от РУП-Петрич работят по разкриването на кражба извършена на 22.12.2011г., чрез разбиването на дървена входна врата на необитаема къща, находяща се в с. Кърналово, общ. Петрич. Предмет на посегателство са 2 броя перални машини, 1брой телевизор и 1 брой шевна машина с неустановени марки и модели към момента. Стойността на нанесените щети е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалистите от Първо РУП-Благоевград работят по разкриването на кражба извършена на 22.12.2011 г. от навес зад къщата й в с. Бело Поле, общ. Благоевград. Предмет на посегателство са казан за варене на ракия / 100 л. меден/ на стойност около 500 лева, медна лозарска машина за пръскане на стойност около 80 лева. От втори навес са откраднати железни отпадаци, както и покривни капаци за отводнителен канал изработени от алуминий с размери 100/25 см. Цялата стойност на извършената кражба е за около 750 лева. По случая е образувано досъдебно производство.