Share |

Цветан Цветанов на неофициално посещение при кмета на община Банско

В срещата взеха участие зам. кмета Сашка Въчкова и председателят на общинския съвет Владимир Колчагов

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов бе на неофициално посещение при кмета на община Банско Георги Икономов. В срещата взеха участие зам. кмета Сашка Въчкова и председателят на общинския съвет Владимир Колчагов.

В неформален разговор кметът на община Банско запозна госта с проблемите на сигурността и обществения ред в планинския курорт. Първостепенна грижа на общинското ръководство е осигуряването на нормална обстановка не само по време на стартовете за Световната купа, но и през целия зимен сезон.

Цветанов изрази категоричното си становище, че курортната община трябва да реализира проект за видео наблюдение, като ефективна мярка за осигуряване спокойствието на гражданите и гостите. Изтъкнато бе и предимството на полицейските ски патрули, които са не само български, но румънски и гръцки. Общо бе мнението, че тази практика трябва да се налага и в бъдеще. Стана ясно, че в местното управление на МВР ще бъдат командировани още 30 униформени и цивилни полицаи по време на посещението на принц Албер II и стартовете от Световната купа. Икономов запозна вицепремиера и с проблемите, които създава река Глазне по време на пролетното снеготопене.

Още веднъж вътрешният министър, който беше председател на националния предизборен щаб, поздрави Георги Икономов за успешната предизборна кампания и изрази увереност, че той и неговият екип ще превърнат общината във водещ световен курорт и добро място за живеене.

eXTReMe Tracker