Дипломат от Виетнам заряза лозите в Симитли навръх Трифон Зарезан

Търговското аташе на Виетнамското посолство у нас Нгуен Тхай Хоа празнува Трифон Зарезан в щаб квартирата на уникалната по рода си Винена партия. Дипломатът заряза лозите, съвсем по правилата, глътна чаша червено вино на екс, с което си заслужи и почетното членство във Винената партия.

Председателят на Винената партия Иван Лулейски връчи партийната книжка и даде заръка за стриктно спазване на устава. Партийният лидер се зарече че къса книжки, ако някой падне под масата... опиянен от гроздов елексир. И изключения от правилата няма!

„Много се радвам че съм тук, за първи път участвам в празник като този, ние във Виетнам няма такъв. За мен и за Виетнам, България е една страна, която много е помагала на народа ни преди години. Моята мисия тук е да възстановим добрите отношения и да си протягаме приятелска ръка един към друг”, каза Нгуен Тхай Хоа. От днес насетне, първа задача за търговския съветник на Виетнамското посолство е да осигури азиатски пазар на българското вино. Намекна и за интерес към община Симитли от инвеститори, негови сънародници.

След ритуалното зарязване на лозята в двора на кмета Апостол Апостолов, дипломатът от Виетнам дегустира червени вина от най-добрата селекция на местните производители, с подбрани мезета. Нгуен Тхай Хоа изненада домакините когато се хвана на хорото, запя и „Моя страна, моя България...”