ПГЕЕ – град Банско се включи в УСПЕХ

Професионална гимназия по електроника и енергетика- гр. Банско започна работа по проект "Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти" (УСПЕХ), който е част от схемата "Да направим училището привлекателно за младите хора", реализирана по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" от 01.02.2012г. в пет направления.Целта е да се осмисли свободното време на учениците в държавните и общински училища в една по-интересна насока.

Философията на проекта е да се изведе социалната мрежа от интернета и да бъде върнато нормалното общуване между децата, което да става в класната стая, а не във виртуалното пространство.

Представителните изяви започнаха с инициатива на клуб „Импулс” към ПГЕЕ-гр. Банско с отбелязване на 07.02. 2012г.- Световен ден за безопасен Интернет на тема: „ Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и ... безопасно”.

Секцията „Изготвяне на презентации, клипове и филми”, която работи по проект ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05„Да направим училището привлекателно за младите хора”, изготви презентзция с резултатите от проведеното в гимназията анкетно проучване със 110 ученици, рекламно табло и филм.