И днес студът спря някои влакове, други закъсняват

София /КРОСС/ И в днешния студен ден, БДЖ спря някои от влаковете си в страната. Причина за това са тежките зимни условия. От компанията съобщават, че е спряно движението на влаковете в три железопътни участъка в страната. Влакове не пътуват в следните участъци:

• Самуил – Силистра – Движението на влаковете е спряно поради силни снегонавявания и натрупани преспи върху железния път в жп участъка между Алфатар и Силистра.

• Харманли – Свиленград – Движението на влаковете е спряно поради наводнена и разрушена от придошлите води железопътна инфраструктура.

• Радомир – Кюстендил – Движението на влаковете е спряно поради замръзнал от ниските температури железопътен състав. Пътниците, които обичайно пътуват с влаковете в този участък, ще бъдат превозвани с автобуси между гарите Радомир и Кюстендил.

Поради затваряне на Дунав мост за железопътно движение, пътниците от международните влакове се превозват до Русе с микробуси.

Движението на всички други влакове в страната се осъществява с известни закъснения, които са в рамките на средно около 40 минути.