Последен напън на зимата

След сравнително хубавото време през последните пет-шест дни, ни очаква ново застудяване и превалявания от сняг. Синоптиците обаче обещават, че поредното разваляне на времето ще краткотрайно и към края на новата седмица пролетта ще ни напомни, че е все по-близо.

През нощта, започналите от югозапад превалявания, ще обхванат страната - в повечето места ще вали сняг, на места в Горнотракийската низина, западната част на Дунавската равнина и крайните югозападни райони - отначало дъжд, който с понижението на температурите в нощните часове, временно ще преминава в сняг. Вятърът от север-североизток ще се усили, ще нахлува студен въздух. През деня валежите ще продължат, но постепенно ще отслабват по интензивност. По-значителни ще са те през предстоящата нощ и утре преди обяд в Западна България и Предбалкана. До вечерта в западната половина от страната вятърът ще отслабне, но в източната ще остане ветровито. Минимални температури - между минус 3 и 2°, в София - около минус 1°. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7°, в София - около 3°.

Във вторник валежите ще спрат, а по-късно и облачността ще започне да се разкъсва. В източните райони ще продължи да духа умерен северен вятър. Минимални температури ще са между минус 4 и 1 , максимални между 2 и 7°.

В сряда ще има разкъсана облачност, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде слаб до умерен, дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. В четвъртък по-значителна облачност и на места превалявания от дъжд ще има в Източна България.

В петък облачността и над източните райони ще намалее. В събота и неделя времето ще е предимно слънчево, вятърът ще се ориентира от югозапад и температурите ще се повишат, като максималните в неделя ще са между 12 и 17°.