Kметът на община Банско Георги Икономов се срещна със земеделци

Kметът на община Банско Георги Икономов и Общинска служба “Земеделие” проведе среща със земеделските производители във връзка с предстоящото отдаване под наем на земи,собственост на общината, както и за кандидатстването по мерките на Системата за единно плащане на площ.

Тодор Тренчев, старши експерт в Общинска служба «Земеделие» акцентира върху правното основание за ползване на общиснките земи, както и върху допустимите и недопустимите слоеве при площи за подпомагане.

Ресорният заместник кмет Александър Мацурев запозна земделските стопани със действията на община Банско във връзка с Закона за опазване на селскостопанското имущество. Участниците в срещата получаха и заповед на кмета Икономов, която гласи – 1. стадата от селскостопански животни за бъдат придружавани при пашуване в полските райони на землищата на община Банско от не повече две кучета, 2. кучетата, които остават във фермите да бъдат връзвани като не се допуска излизането им извън дворовете. Нарушителите ще бъдат налагани санкции на основание на разпоредбите на Наредбата за регистрация, стопанисване и контрол на кучетата на територията на община Банско, приета от Общинския съвет.

Общинското ръководство и Общинска служба «Земеделие» поеха ангажимент към земеделските производители и животновъдите да съдействат при възникналите проблеми да бъдат решавани в делови порядак и най=кратки срокове.