България и Армения подписаха Споразумение за сътрудничество в областта на труда и социалната защита

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на труда и социалните въпроси на Армения Артур Григорян подписаха днес Споразумение за сътрудничество в областта на труда и социалната защита. Подписването на документа е в рамките на посещението на българската правителствена делегация в Армения, водена от министър-председателя Бойко Борисов.

Споразумението предвижда обмен на нормативни актове между двете страни, проучвателни посещения и осигуряване на експертна помощ при въвеждане на стандарти на ЕС в областта на труда и социалната защита, съвместни семинари и участие на експерти в конференции и други международни мероприятия. Сферите на сътрудничество са социалната сигурност, трудовите отношения, безопасността при работа, закрилата на децата, социалното подпомагане и други.

Двете страни изразиха удовлетвореност от подписания документ, с който ще се активизира сътрудничеството между двете страни. Министър Младенов изрази увереност, че подписването на документа е предпоставка за реализацията на бъдещи съвместни инициативи между МТСП и Министерството на труда и социалните въпроси на Армения.