Десетки младежи от ГЕРБ от няколко области садиха фиданки на Рупите

Традиционната инициатива на младежкото обединение на ГЕРБ-Благоевград се проведе за четвърта поредна година и както винаги събра десетки съмишленици от няколко области - Благоевград, София, Перник, Кюстендил, имаше гости и от Видин, водени от народния представител Любомила Станиславова. Младежката инициатива уважиха областният координатор Даниела Савеклиева и депутатът от Петрич Митко Захов, които демонстрираха завидни познания в окореняването на фиданки.

На поляната зад храма на баба Ванга бяха засадени акации и тополи, където растат и дръвчетата от предишните години - така общият им брой вече наброява над 300 от различни дървесни видове. Инициативата е символ на желанието на младите хора да останат в България, да се развиват професионално в родината си, да създадат тук своите семейства, пускайки корени на родна земя.

Началото на младежката инициатива поставя преди 4 години Калин Каменов – бивш областен координатор на Младежи ГЕРБ, сега председател на Агенцията за закрила на детето. Той не пропусна и тази година да бъде сред своите съмишленици, с които поддържат жива традицията, провокирайки националното самосъзнание на младите хора така, че да начертаят и изградят своя житейски път в България.