Share |

TEDxAUBG организират студенти от АУБ

Събитието TEDxAUBG се организира от студенти на АУБ под шапката на организация TED, в чиито събития са участвали Бил Гейтс, Ал Гор, Гордън Браун, Боно и др.

На 20 април от 17:00 часа 8 известни презентатори ще представят иновативни и смели идеи пред студенти от Американския университет в България в рамките на 18 минути. Сам Потоликио, един от най-добрите професори 2012 в САЩ според Princeton Review, ще презентира в TEDxAUBG. Проф. Сам Потоликио е преподавател в университета Джорджтаун, САЩ. Той е най-младият хоноруван лектор в Библиотеката на Конгреса на САЩ, където изнася лекции пред делегации от Европа и Азия. Проф. Потоликио е избиран 3 поредни години (през 2007 г., 2008 г. и 2009 г.) за любим преподавател на студентите в университета Джорджтаун.

Разследващата журналистка Мария Спирова, носител на международни награди, също е сред участниците. Тя има магистратура по криминология от Оксфорд, специализирала е журналистика в САЩ и е стажувала в централата на National Geographic във Вашингтон. В момента работи в сп. GLAMOUR. Презентатори ще бъдат и: проф. Олег Йорданов, изследовател в БАН; Камелия Димитрова от Центъра за изследване на демокрацията; Дилян Павлов, възпитаник на АУБ – успешен предприемач, съосновател и управител на няколко софтуерни компании; Владимир Борачев, възпитаник на АУБ – управляващ директор на Avon за 6 държави в Югоизточна Европа; студентката в АУБ Лейси Коуп от САЩ, носител на президентския медал за 2012, чиято любов към българския фолклор роди женския фолклорен ансамбъл „Светлина” в АУБ; преподавятелят по бизнес администрация в АУБ Марк Троцински от САЩ и др. Лекциите на живо ще бъдат комбинирани с видео материали от TED.

TEDx е програма за разпространение на ценни идеи, които могат да променят живота ни. Тя дава възможност за самостоятелно организиране на събития на местно ниво, събиращи на едно място хора, които споделят ценностите на организацията TED. По време на TEDx събитие, лектори на живо и видео разговори провокират дискусии и сплотеност сред малка група хора. Местните, самостоятелно организирани срещи се наричат TEDx, където х означава самостоятелно, независимо организирано TED събитие. Конференцията TED предоставя общи насоки за TEDx програмата, но отделните TEDx събития се организират самостоятелно (следвайки определени правила и регламент).

eXTReMe Tracker