Share |

Студенти от АУБ се състезават с бизнес проекти

Хора от бизнеса и академици ще оценяват представените проекти

Идеи за стратиране на шест нови бизнеса ще представят днес студенти от Американския университет в България. Състезанието за бизнес проекти ще се проведе днес от 19:30 часа в аудитория „Андрей Делчев”, академичен център „Балкански” в университетския комплекс на АУБ „Скаптопара”. Бизнес състезанието се организира в рамките на програмата по предприемачество на Американския университет в България, базирана на методиката на Startup Program на Джуниър Ачийвмънт - и с подкрепата на Ситибанк България.

Програмата по предприемачество в АУБ е базирана на реален бизнес опит и дава възможност на избрана група студенти да приложат на практика наученото в час, както и да тестват бизнес идеите си. Програмата стартира през октомври 2011 г., когато студентите на АУБ имаха възможност да участват в серия лекции, като само за първата лекция се записаха над 80. Впоследстиве, 22 студенти бяха избрани да продължат обучението си в специален курс по предприемачество към академично направление „Бизнес администрация”. По време на обучението участниците сформираха екипи, избраха бизнес идеи и разработиха бизнес планове, които ще бъдат представени на събитието днес. Преподавателят по бизнес администрация в АУБ Венета Андонова, която е координатор на програмата по предприемачество в университета, обясни: „В програмата студентите могат да черпят опит от първа ръка, което наистина променя мисленето им. Те дори вече обмислят как могат да превърнат идеите си в реален успешен бизнес”.

Специално жури ще определи най-добре представилия се отбор, който ще получи парична награда, а всички топ проекти ще имат възможност да се състезават на национално ниво през юни 2012 г. Членове на журито са бизнес мениджърът на Ситибанк за България г-н Стефан Фелстийн, изпълнителният директор на Джуниър Ачийвмънт България г-жа Милена Стойчева и Дилян Павлов, възпитаник на АУБ, успешен предприемач, съосновател и управител на няколко водещи софтуерни компании.

eXTReMe Tracker