Share |

ПП ГЕРБ-Сандански-срещу проект „Корекция на коритото на р.Санданска Бистрица”

Според ГЕРБ проектът е срещу интересите на жителите и гостите на Сандански

ПП ГЕРБ-Сандански: Вариантът на проекта за корекция на коритото на река Санданска Бистрица, предложен от кмета А.Тотев, е срещу интересите на жителите и гостите на Сандански.

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Сандански и групата общински съветници от ГЕРБ в Общински съвет-Сандански категорично възразяват срещу реализацията на проекта „Корекция на коритото на р.Санданска Бистрица” във вида, в който е предложен от кмета на общината Андон Тотев. На предстоящата сесия на 26 април, Общински съвет-Сандански трябва да гласува решение за вземане на заем за финансирането на проекта в района на градския парк.

В декларация, представителите на ПП ГЕРБ заявяват следните мотиви:

На първо място, ще бъде изместено сегашното корито на реката към парка, което ще доведе до отнемане на няколко декара от него.

На второ място, изправянето на коритото и изграждането на ново от бетон ще доведе до изсичането на повече от 100 дървета, които са на 20, 30 и над 50 годишни. Това ще доведе до непоправими последици за екологията и климата на града, заради който Сандански е известен и посещаван от хиляди туристи от страната и чужбина.

„Настояваме да бъдат изработени няколко варианта, ако наистина е необходимо извършването на тази корекция, като бъде избран най–целесъобразния от тях с минимални последици за околната среда. Изразяваме безпокойството на жителите на града, че на пръв поглед зад благородните намерения се крие стремеж за задоволяване на нечии частни амбиции и интереси. ПП ГЕРБ винаги е била и ще продължава да бъде гарант за запазване правата и интересите на жителите и гостите на община Сандански”, добавят в заключение членовете на общинското ръководство и общинските съветници от ГЕРБ-Сандански.

eXTReMe Tracker