Произвеждаме шлюзове „made in Simitly”

Президентът на холандския холдинг KWT Group Херарт Роук и кметът на община Симитли Апостол Апостолов прерязаха лентата на нова производстена база в град Симитли.
От днес във фабриката в град Симитли се произвеждат над 30 артикула за управление на повърхностни и отпадни води с марката KWT. Продукцията е износ за холдингът-майка в Холандия, а от там за цял свят.
За официалния старт на новото производство присъстваха посланикът на Холандия, генералният директор на KWT Рон Херорт заедно с финансовия и производствен директори на холдинга, представители на правителствени и местни институции и на бизнеса.
Новото производство осигурява 25 работни места. „Това е първата чуждестранна инвестиция от такъв мащаб. С ръководството на холдинга имаме договорка за обезпечаване на необходимия ни кадрови ресурс изцяло с хора от община Симитли. С КВТ Констракшън поставяме началото на изграждането на промишлена зона в Симитли по европейски стандарти. В съседство се изграждат сладкарски цех, фотоволтаичен парк, в процес на регулация са и други производствени предприятия”, коментира общинският кмет Апостол Апостолов.
Основа за новата, супермодерна фабрика на КВТ Констракшън в Симитли е дългогодишно сътрудничество между холдинга-майка в Холандия и благоевградска фирма. Началото е поставено през 2004 година, когато в малък цех край Благоевград започва производството на елементи за шлюзове, които се изнасят и сглобяват в Холандия. С разширяване дейността на КВТ Констракшън през 2007 година фирмата прави постъпления за изграждане на модерна производствена база. Подходящ терен за фабриката е открит в бившето военно поделение в град Симитли, което общината по проект на ЕС е превърнала в промишлена зона. Инвестициите възлизат на над 2 млн. лв.
В знак на признателност за „гостоприемството” и европейската работа на общинската администрация инвеститорите от КВТ Констракшън дариха кмета Апостол Апостолов с авангардна скулптура, носеща посланието: Свободният човек излъчва щастие и радост, независимо какво прави. Това създава толкова много положителна енергия, че повлиява и на другите около него.
Инвеститорите посрещнаха бизнес патрньори, представители на правителствени и местни институции със стилен коктейл. В първия официален работен ден, във офиса на КВТ Констракшън в Симитли вече има и картина на фабриката- „автопортрет”. Производствената база е изрисувана с пастел от майстора на четката Николай Кашев. Управителят на фирмата Маргарита Павлова прие милия подарък от инвеститорите в сеседство на фабриката- сладкарски цех „Адис трейд”.
Над 50 балона полетяха в небето над Симитли с послание към „случайния” си получател. Картичка, изписана на три езика, моли всеки, който открие балон на КВТ Констракшън да го изпрати на адрес: производствената база на холдинга в Симитли. Срещу награда!