Share |

ГОРД тръгва из страната, на 13 май - в Благоевград

На 13 май в Благоевград Бинев и съучредителите на ГОРД ще дадат пресконференция за състоянието на съдебната система

Гражданско Обединение за реална демокрация ГОРД обяви, че тръгва на обиколка из страната веднага след като председателят й Слави Бинев кацне в страната.
В момента Бинев е в Гренландия на мисия по спасяване на китове от Европейския парламент. Пътуването на Бинев е по повод официална делегация на европарламента в страните Исландия, Гренландия и Дания където евродепутатът провежда редица срещи с местни представители на властта. В Исландия Бинев посети Рейкявик и т.нар северна столица Акурейри, както и бе приет в първият парламент на Исландия (Алтинг), който се смята за най-старата парламентарна институция в Европа. Основна тема на разговорите в Исландия бяха разширяването на Европейското Икономическо Пространство, отношенията в Европейското Свободно Търговско Пространство, което след договорът от Лисабон остави страните от не-ЕС на заден план, Реформата на общата политика за рибарство на ЕС и др. След срещите си в Исландия Бинев замина за Гренландия, където на тур обиколка ще се запознае с живота на китовете и методите за опазване на популацията на бозайниците. Специално за Бинев бе отворен и парламента на Гренландия, който вероятно е най-малкия парламент в света само с 31 члена.
Очаква се Бинев да се завърне в България в края на седмицата, когато ще стартира и първата обиколка на ГОРД в страната.
На 13 май в Благоевград Бинев и съучредителите на ГОРД ще дадат пресконференция за състоянието на съдебната система в България и „оправдаването” на съдия Медарова. Проверката на прокуратурата бе по сигнала подаден от Бинев по отношение на имотите, които съдийката и мъжът й притежават и за които прокуратурата постанови, че са декларирани „надлежно” пред органите в България.

eXTReMe Tracker