Министър Тотю Младенов се срещна с кмета на Валенсия Рита Барбера

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов се срещна днес,11 май 2012 г., във Валенсия с кмета на града Рита Барбера. Срещатата е част от работното посещение на министъра в Испания. Българската делегация включва експерти от МТСП, Агенция по заетостта, Национален осигурителен институт, Национална здравноосигурителна каса и Национална агенция за приходи.

По време на работната среща министър Младенов запозна Рита Барбера с политиките на МТСП, насочени към заетостта, социалното подпомагане и трудовата миграцията. Те обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество между институциите с цел подобряване на услугите и защита на правата на българските работници във Валенсия. Провежданата от МТСП политика в областта на трудовата миграция е насочена към подпомагане на икономическото развитие на страната, привличане на висококвалифицирани специалисти и защита на правата на българските работници в чужбина, подчерта министър Младенов.

Министър Младенов и Рита Барбера изразиха удовлетвореност от проведения конструктивен разговор като основа за разширяването на сътрудничеството в областта на труда и социалната политика. По-късно през деня министър Младенов ще се срещне с представители на Валенсианската област.

Утре работната програма на министър Младенов продължава с откриването на информационен ден за българските работници във Валенсия. В областта е концентрирана най-голямата българска общност в Испания – около 35 000 души. Форумът се организира по инициатива на Министерството на труда и социалната политика с участието на Генералното консулство във Валенсия, пълната подкрепа на Посолството на България в Испания и съдействието на българската общност във Валенсия.