Служителите на МТСП се включиха в инициативата „Да изчистим България за един ден”

Служителите на МТСП се включиха днес в инициативата „Да изчистим България за един ден”. Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов и главният секретар на ИА „Главна инспекция по труда” Георги Милчин инициираха почистване на района около министерството и градинката пред Централна баня в София. В акцията се включиха активно и служители от МТСП, Държавната агенция за закрила на детето, ИА „Главна инспекция по труда”, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Агенцията за хората с увреждания, Националният институт за помирение и арбитраж и проект „Красива България”.

Гражданите благодариха на включилите се в кампанията по пролетното почистване за усилията, с които градинката придоби приветлив вид. Те обещаха да се отнасят по-отговорно към изхвърлянето на отпадъците. Успоредно с това, служителите организираха извозването на бракувана офис техника, амортизирани автомобилни гуми, както и събирането и предаването на вторични суровини на ненужните хартиени отпадъци.

„Да изчистим България за един ден" се провежда за втора поредна година и е част от световната инициатива "Let's Do It". От март до септември над 100 държави ще проведат подобни акции по почистване. Целта е да се съберат 400 000 граждани, които да съберат 200 хил. куб. метра отпадъци, маркирани на онлайн карта за замърсени места.