Share |

Спортният тотализатор навършва 55 години

На 12 май 1957 г. е основан Български спортен тотализатор с игра на СПОРТ ТОТО 1

В продължение на 55 години игрите на СПОРТ ТОТО остават без аналог по популярност и размер на раздадените печалби. Основна мисия и цел на Български спортен тотализатор винаги е била да подкрепя развитието на българския спорт.

„На 12 май 1957 г. е основан Български спортен тотализатор с игра на СПОРТ ТОТО 1. В продължение на 55 години Български спортен тотализатор защитава усилено политиката си на устойчиво развитие, а от тук нататък стремежът ни е към още по-успешното затвърждаване на лидерските позиции на предприятието в сектора на цифровите лотарии в България.”, коментира изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов.

През 1995 година БСТ предприема пълна електронизация и компютъризация на предприятието. Осъвременяването на визията на тотопунктовете и разширяването на дистрибуторската мрежа е приоритет през последните няколко години. През месец май 2011 година в Български спортен тотализатор се вля Държавната парично-предметна лотария. Така, освен игрите от ТОТО 1 и ТОТО 2, тотализаторът вече предлага лотарийни билети и моментни лотарийни игри – „Зодиак”, „Черен Петър”, „Големият удар”, „Златна треска”, „Милионер”, „Числата на късмета”, осем разновидности „Честит празник”, седем разновидности „Красива България” и „Дъжд от пари“. Плановете са броят на моментните лотарийни игри (скреч билети) да бъде увеличен, както и да има нововъведения, свързани с традиционната лотария. Стартиран е и дългоочакваният процес на модернизация или изграждане на система за приемане на залози в реално време.

За Български спортен тотализатор социалните инициативи са част от социалната политика на организацията. Не на последно място благотворителните инициативи на БСТ в подкрепа на деца в неравностойно положение и лишени от родителска грижа са лична отговорност на предприятието. Това е причина през последните три години да се инициират благотворителни събития за деца от домове в страната, на които те получават подаръци и към чиято кауза се присъединяват популярни лица, хора на бизнеса и политици.

eXTReMe Tracker