Share |

ГЕРБ използва полицията за притискане на политическия опонент ГОРД

Властта използва полицията за притискане на политически опонент

По време на среща на председателя на ГОРД Слави Бинев и националното ръководство на организацията с граждани на Благоевград след обяд днес без всякакъв повод беше извършена масирана полицейска проверка.

Мястото на срещата в един от жилищните квартали на града беше заобиколено от пет /5/ автомобила и голям брой въоръжени служители на МВР Обезпечаването на така наречената рутинна проверка беше такова сякаш става дума за тежко криминално престъпление, което се извършва в момента, а не за гражданска проява на свободни българи. Станахме очевидци, че понятието милиционерска държава не е абстракция, а реалност. При учредяването на ГОРД на 22/04/2012 Слави Бинев заяви че очаква политически репресии и разправа и потвърждението за това е факт 20 дни по-късно.

Български граждани които бяха арестувани по подозрението ГОРД!

Политическото ръководство на ГОРД твърдо заявява, че няма да се огъне пред полицейския произвол и натиск над правото на хората да се самоопределят.

Този акт представлява грубо нарушение на Европейската харта за правата на човека и гражданските свободи гарантирани от Българската Конституция.

От трибуната на Европейския парламент в качеството си на Евродепутат Слави Бинев ще алармира всички европейски институции, че България се превръща в тоталитарна държава, че управляващите погазват грубо принципите на демокрацията.

Бинев призовава Борисов да събере кураж за да се изправи лично срещу него, а не да използва полицията за да му върши мръсната работа.

eXTReMe Tracker