Кметът Камбитов поздрави завършващите студенти от АУБГ на церемония по дипломирането им

Тържествената церемония по дипломирането на 18-тия випуск на Американският университет в България събра на централния площад в Благоевград посланици, политици,министри, преподаватели, царски особи, кметове и граждани.

Специални гости на церемонията бяха княгиня Мария Луиза, НВ Симеон Сакскобургготски, заместник-посланикът на САЩ в България Сюзън Сатън, Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и кметът на Община Благоевград Атанас Камбитов.

Кметът Камбитов поздрави 238-те бакалаври, които завършват днес своето висше образование в Благоевград, като сподели, че Благоевград винаги ще остане като техен роден град и винаги са добре дошли отново. В речта си кметът не измени на стила си, и припомни една от великите фрази на един от най-успелите хора в историята- Стив Джобс. Г-н Камбитов призова младежите винаги да запазят глада си за успехи и стремежа си за покоряване на нови върхове. Да не спират да преследват мечтите си и никога да не губят младежката си дързост.

По време на дипломирането се проведе и церемония по връчване на званието Доктор хонорис кауза на Американския университет в Благоевград на княгиня Мария Луиза за дългогодишната й подкрепа и дейност в полза на университета.

Приветствия към студентите в АУБ отправиха още и заместник-посланикът на САЩ в България Сюзън Сатън, председателят на Настоятелството Мариан Келър и президентът на университета д-р Дейвид Хюуайлър.

262 студенти от 22 държави получиха дипломите си пред събралото се множество и аплодисментите на официалните гости.