Share |

Коалицията на Петър Паунов спечели в Кюстендил

Най-много мандати в новия общински съвет в Кюстендил получава Коалиция "Кюстендил"- 14

След Коалиция "Кюстендил" са БСП, ГЕРБ и "Лидер", сочат резултатите от изборите в неделя. Най-много мандати в новия общински съвет в Кюстендил получава Коалиция "Кюстендил"- 14. Седем са мандатите за БСП, по 4 - за ГЕРБ и "Лидер". Три мандата получава РЗС, два - ЗНС. По един мандат взимат Коалиция "Инициатива за Кюстендил-Осогово" и ДСБ. В Общинския съвет влиза и независимият кандидат Кирил Станчев.

Това показва разпределението на мандатите след провелите се вчера избори и окончателното преброяване на гласовете, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК). Вчера в Кюстендил се проведоха първите частични избори за общински съветници в страната, след като ВАС касира резултатите от редовния вот заради редица закононарушения.

На изборите през октомври старият кмет на Кюстендил Петър Паунов спечели още на първия тур. Дясната му формация Коалиция "Кюстендил" стана първа политическа сила в новия общински съвет, следвана от ГЕРБ и БСП.

Общинската избирателна квота в Кюстендил е 513 гласа, броят на мандатите за общински съветници - 37. Избирателната активност на изборите на 13 май е 33, 99%. Броят на недействителните гласове е 537, а на действителните - 18 955. В процентно отношение Коалиция "Кюстендил" е получила 32,74%, или за нея са гласували 6205 избиратели. БСП е подкрепена от 16,48% от гласувалите - 3123 гласа. За ГЕРБ са подадени 1917 гласа - 10,11%, а за "Лидер"-1580 гласа - 8,34%.

eXTReMe Tracker