Share |

Министър Московски: Автомобилна администрация залови 337 нелегални превозвачи за малко повече от година

96 от тях са извършвали товарни превози

Автомобилна администрация залови 337 нелегални превозвачи за малко повече от година, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на откриването на TRUCK SHOW KAMIONI 2012. По думите му 96 от тях са извършвали товарни превози, а 241 са превозвали пътници, като автомобилите им са спрени от движение за 6 месеца.

Ефектът от тази мярка е не само административен, но до голяма степен и възпитаващ, което е и нашата цел – да сведем до минимум незаконните превози, каза още министър Московски. Той допълни, че за да достигнем стандартите на Европа е необходимо не само да засилим контрола, но и да обновим автомобилния парк, което ще подобри, както обслужването на товарните превози, така и имиджът на страната ни като добър партньор в автомобилния транспорт. Министър Московски изрази оптимизъм, че през последните години, въпреки кризата се забелязва трайно обновяване на парка.

По време на събитието министър Ивайло Московски участва и в тестването на тежкотоварни автомобили. TRUCK SHOW KAMIONI 2012 се провежда на 31 май и 1 юни на летище Лесново, община Елин Пелин. Организатор на събитието е сп. Камиони.

eXTReMe Tracker