Пренасочването на туристическия поток в района на Разлог притеснява пиринския депутат Любен Татарски

Днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройство се проведе среща по инициатива на Любен Татарски - председател на Комисията по регионално развитие и местно самоуправление и депутат от 41 Народно събрание на Република България, с участие на депутатите от ГЕРБ от Област Благоевград с министър Павлова, инж. Лазар Лазаров- председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" и представители на австрийската фирма "Алпине Майредер БАУ ГМБХ- клон България". Срещата се състоя във връзка с изпълнение на договора за рехабилитация на пътя Разлог-Банско- Гоце Делчев и Разлог- Велинград и изграждането на Лот 4 на автомагистрала Струма.

Беше изразена огромната загриженост на народните представители от Област Благоевград относно пренасочването на туристическия поток в района Разлог-Банско- Гоце Делчев и Разлог- Велинград, поради затварянето на пътя. Депутатите изразиха своето безпокойство от забавянето на ремонтните дейности, което неминуемо ще доведе до проблеми в придвижването на живеещите в района, както и на пътуващите. Не по малък проблем е и пренасоченото движението на всички товарни автомобили поради изграждането на магистрала Струма. С министър Лиляна Павлова беше дискутирано възстановяването на срутилия се мост над река Струма при гр. Петрич.
По думите на Любен Татарски, депутатите получиха уверение, както от Министерството на регионалното развитие и благоустройство и АПИ, така и от страна на изпълнителя "Алпине Майредер", че възстановяването ще започне веднага и закъснението ще бъде преодоляно.

Народните представители се надяват, че инициираната от тях среща ще доведе до разрешаване на възникналите проблеми, за да се осигури безпрепятственото придвижване на хора и стоки.