Младежи от Европейския съюз дискутираха по проблемите на младежката безработица

Организатори бяха депутати от групата на социалистите и социалдемократите, а участие взеха младежи от цяла Европа, които споделиха своите проблеми с намирането на работа и дадоха предложения за решаването на този задълбочаващ се проблем.

В дебатите се включиха и министъра на заетостта на Люксембург, европейския комисар отговарящ по въпросите свързани със заетостта и социалната политика Ласло Андор, лидера на партията на европейските социалисти Сергей Станишев, лидера на групата на социалдемократите Ханес Свобода, представители на синдикати и неправителствени организации.

Конференцията даде възможност на младите хора да споделят проблемите си при намирането на работа, някои споделиха своите притеснения и зададоха въпроси, а други предложиха конкретни решения и стратегии. От Благоевград участие в конференцията взе Величка Великова, която е член на МО на БСП Благоевград. ”Безработицата в България все повече се увеличава и особено сред младите хора, има опасност до края на годината българите да надминат по ръст водещите Гърция и Испания” сподели Величка.” Ето защо тази конференция като част от мащабната кампания на европейските социалисти беше изключително полезна за мен и ние няма да спрем само с участието си в нея, а ще продължим да разработваме стратегии и да търсим решения на проблемите ”. Величка и останалите участници в конференцията от България ще продължат да се срещат като целта им е в дебатите да се включат повече млади хора , които да настояват пред българското правителство за разрешаването на проблема с младежката берзаботица.