Share |

Всички, заловени с криминални прояви в железниците, са членове на синдикатите

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски

Всички, заловени с криминални прояви в железниците, са членове на синдикатите. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски пред журналисти на въпрос за протеста пред министерството на служители на БДЖ.

Министърът каза още, че със сигурност ще има уволнения заради криминалните прояви и нарушения в системата на БДЖ. Московски каза, че няма информация в системата да има забавени заплати. За евентуални забавяния в издаването на карти, причината е изравняване на финансови взаимоотношения между БДЖ и НКЖИ. Московски увери, че карти ще бъдат издавани при същите условия и че безплатните пътувания не са спрени.
От 12.00 ч. пред Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще се проведе протест на работниците и служителите от смесената компания между „БДЖ – Пътнически превози” и „Тип Топ Куриер” АД – „Парселс Деливери” АД. В протеста ще участват и работниците и служителите от ДП „НКЖИ”, на които, въпреки обещанията на министъра на транспорта, са отнети картите за пътуване, се казва в съобщението на синдикатите.

focus-news.net

eXTReMe Tracker