Share |

Кой е отговорен за незаконните протести на главен път Е-79 при Симитли ?

„Протестът на главен път Е-79 край Симитли беше абсолютно незаконен. Въпреки това, за голямо съжаление, беше охраняван от полицията“- Апостол Апостолов

В писмо до управителя на Област Благоевград и началника на Полицейско управление Иван Кунев Гражданско сдружение "Сила" пита кой и по какъв начин е отговорен за незаконните протести на Главен път Е-79 при Симитли, състояли се вчера.

"Има ли разрешения за тези блокади на международния път и ако има кой ги издаде при положение, че няма законово основание за това?! Ние, гражданите, настояваме да излезете с пълно становище по случая и да представите на обществеността всички необходими материали и доводи с които да докажете, че не слугувате на нечий икономически интереси и не мерите с двоен аршин", четем в документа.

В писмото се посочва още, че протестите са имали "пълното съдействие на полицията" и са били предвождани от кметове на общини.

"Сила" смята, че към други протести не се проявява същата толерантност, а се прилагат репресивни мерки като "привикване на евентуални участници в протестите за съставяне на полицейски разпореждания, заснемане на протестите, записване на номера на коли и след това съставяни актове".

Авторите на писмото, подписано от Людмила Спасова, председател на ГС ”СИЛА” - Бллагоевград, уведомяват властите, че документът е изпратен до медиите и разпространен в социалните мрежи.

sandanski1.com

eXTReMe Tracker