Share |

Община Благоевград ще има участие в собствеността на ФК "Пирин"?

След среща между кмета на Благоевград Атанас Камбитов и представителите на ръководството на ФК „Пирин” е решено общината да има процентово участие върху собствеността на отбора.

Ще бъде предложено на Общинския съвет в бюджета за 2013 г. да бъдат заложени средства за финансиране на клуба. Община Благоевград има амбицията да подобри условията за спорт и усилено се работи в тази насока. Започнати са дейности за възстановяване на спортния интернат-на залите и на игрището, извършва се и подмяна на осветлението на стадион „Христо Ботев”, ще бъде изградена и козирка. Общата стойност на дейностите е 890 000 лв.

Ще бъдат изградени и нови спортни площадки пред 3 от училищата в града. Кметът каза, че ще поиска съдействие от Министерство на финансите за осигуряване на средства за ремонт на закрития плувен басейн. В момента той е даден на концесия, но има възможности за изваждането му от договора. „Не е нормално при тези успехи, които имат децата-плувци, басейнът да е в такова състояние”, категоричен бе кметът.

eXTReMe Tracker