Share |

В МБАЛ - Разлог отново функционира отделение по физикална и рехабилитационна медицина

В МБАЛ – Разлог официално бе открито отделението по физикална и рехабилитационна медицина с церемония по рязане на лента и освещаване.

Община Разлог вложи 100 000 лева от собствения си бюджет, за да може днес вратата на отделението да бъде отворена за пациенти. Трикольорната лента бе прерязана от инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог, инж. Любен Татарски народен представител, д-р Божидар Велев управител на МБАЛ – Разлог и д-р Радко Тумбев завеждащ отделението. На официалното откриването на отделението присъстваха още д-р Мария Копанарова председател на Община съвет - Разлог, заместник кметовете Иван Гюров и Венцислав Гърменов, лекари от МБАЛ – Разлог.

В отделението по физикална и рехабилитационна медицина е обособена кенезитерапевтична секция – снабдена с уреди за раздвижване на горен и долен крайник, мрежа на Роше, апарати за активно и пасивно раздвижване на долен и горен крайник. В отделението функционират още електосветителна секция, инхалационно лечение и кабинет за лечебен масаж, парафино лечение, приемен лекарски кабинет и регистратура с архив.

„Отделението нямаше да бъде реалност днес, ако не бяхме отделили необходимите средства. Беше направен цялостен ремонт, закупена е нова апаратура. Надявам се да улесним хората от региона и те да се възползват от предлаганите услуги. Вярвам, че отделението ще намери своето трайно място в предлаганите от лечебното заведение здравни услуги.”, коментира кметът Герчев.

Чрез тази придобивка в МБАЛ – Разлог ще се подобри качеството на лечебния процес и се дава възможност да се сключат договори по 10 клинични пътеки. В отделението работят 4-ма специалисти. Ранната рехабилитация и рехабилитацията на болните след заболяване на нервната система, травми на опорно двигателния апарат, всички видове възпалителни заболявания вече могат да се лекуват в Разлог. Отделението е защитило второ ниво на компетентност, което е максималното за болници като МБАЛ – Разлог.

Отделението по физикална и рехабилитационна медицина е изключително важно и необходимо за населението на общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Цялостният ремонт на помещенията и закупеното оборудването е променило отделението до неузнаваемост, коментират работещите в здравното заведение в Разлог.

eXTReMe Tracker