Share |

Google представя възможности за работа пред студенти на Американския университет в България

На посещение в Американския университет в България интернет гигантът Google представя възможности за професионална реализация пред студенти на АУБ.

На събитието младите хора ще получат информация за свободни позиции, какви умения трябва да притежават кандидатите за работа, както и какво означава да си част от екипа на мултинационална компания. Презентацията ще се проведе на 18 март от 17:45 ч. в Академичен център „Балкански”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ. Малко преди това, студентите ще могат да вземат участие в уъркшоп, на който представители от Google ще им дадат насоки как да се представят успешно.

Сред възпитаниците на АУБ, които работят в Google, е Марина Чепразова, випуск 2011г. Марина смята, че една от причините, поради които завършилите университета се реализират успешно, е, че обучението в АУБ е тясно свързано с реалната бизнес обстановка и дава практически умения. „Ние не просто заучаваме тонове от теория, но имаме достъп до актуална информация и истински бизнес казуси. Това ме направи уверена в приложимостта на моите знания в реалния живот”, допълва тя.

Завършилите досега близо 3400 възпитаници на университета заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, и в значими неправителствени организации по света. Те за пореден път са сред най-добре реализиралите се у нас, според официалната рейтинговата система на Министерство на образованието.

eXTReMe Tracker