Share |

Панаир на професионалната реализация в АУБ

Компании търсят таланти в Американския университет в България

Топ компании идват в Американския университет в България, за да предложат работа или стаж на студенти от университета. Юбилейното 20-годишно издание на Панаира за професионална реализация ще срещне представители на 30 международни компании с млади таланти.

Сред организациите, които ще предлагат трудова заетост на студенти от АУБ са: Кока-кола, Нестле, Крафт Фуудс, Deloitte, Уникредит Булбанк, telerik и М-Тел. Представителите на близо половината от компаниите, участващи в Панаира, ще бъдат възпитаници на университета. Панаирът ще се проведе на 3 април 2013 г. в студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ.

Според експерти по човешки ресурси, най-търсени са професионалисти с разнообразни умения, които се адаптират към бързо променяща се среда и мислят критично. Развиването на точно тези умения е силно застъпено в образованието в американски стил liberal arts. Ето защо водещи компании идват да търсят кадри в АУБ. А според официалния рейтинг на университетите в България, университетът заема водещи позиции по професионална реализация на възпитаниците си.

АУБ е първият университет в Югоизточна Европа, който предлага организирането на Панаир на професионалната реализация за своите студенти. От 1994 г. Центърът за професионална и академична реализация към АУБ е организирал 19 форума. Освен това, през академичната година Центърът провежда специални семинари, където студентите усъвършенстват техники за интервюта и получават помощ при писане на мотивационни писма и резюмета.

eXTReMe Tracker