Връчват дипломите на випуск 2013 на Американския университет в България

На 11 май ще бъдат връчени дипломите на випуск 2013 на Американския университет в България. Тържествената церемония ще се състои от 10:00 часа, на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград.

Почетен гост на академичната процесия на деветнадесетия випуск ще бъде кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

За оратор на церемонията е поканен д-р Карл Джераси. Той е световноизвестен учен, с български корени и почетен член на Българската академия на науките и на още 15 академии и университети. Д-р Джераси е един от малцината учени, носители едновременно на Националния медал за наука и на Националния медал за технологии на САЩ. Той е определен от „Лондон Таймс” като една от 30- те най- велики личности на миналото хилядолетие, редом с гениалните Шекспир, Нютон, Дарвин и Айнщайн.

Тази година, 201 студенти от 18 страни ще получат дипломи.

На събитието са поканени да присъстват членове на дипломатическия корпус, ръководители на български и международни корпорации, директори на агенции като Световната банка, Международния валутен фонд, народни представители, министри, представители на общината, жители и гости на града.