Share |

Ново оборудване в МБАЛ - Разлог

Aкушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Разлог се сдоби с нова медицинско оборудване, което е еквивалент на медицинското оборудване в университетските болници в САЩ и отговаря на най-съвременните изисквания за диагностика и наблюдение. Оборудването включва нови монитори за едновременно наблюдение на жизнените показатели на майка и новородено, фетални монитори, централна компютърна система, кувиози, термолегла, лампи за новородени, ултразвуков апарат, родилна маса и консумативи.
Официално бе прерязана трикольорна лента по повода. Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог благодари за обединените усилията и работата на всички. „С тази апаратура акушеро-гинекологичното отделение става едно от най-модерните в Югозападна България. Сигурен съм, че все повече майки ще предпочитат МБА - Разлог.”, каза инж. Герчев.
Апаратурата е дарение на болницата и обединява усилията на Ротари Клуб Банско-Разлог, дванадесет Ротари клуба от САЩ, Унгария, Румъния, Гърция и Македония и получи подкрепата на общините Разлог и Банско.
Проведено е и обучение за работа с новото оборудване от специалисти от САЩ. Оборудването и обучението за работа с него бяха доставени от Асист Интернешънъл, САЩ.
Новата апаратура ще спомогне за навременната грижа за бъдещите майки и новородени в общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда, обслужвани от МБАЛ-Разлог.
Това е вторият успешно завършен проект иницииран от Ротари клуб Банско-Разлог. През 2012 интензивния сектор на Вътрешно отделение на МБАЛ-Разлог получи съвременно медицинско оборудване.

eXTReMe Tracker