Share |

Мария Габриел (ГЕРБ/ЕНП): Резултатът на ГЕРБ показва желанието на болшинството от българските граждани за европейско развитие на България

Правилният път за България е пътят на европейското развитие. Изборът на българските граждани, определили за пореден път ГЕРБ като първа политическа сила, е ясен сигнал за желанието им страната ни да продължи своята европейска интеграция. Този вот е послание за подкрепа и споделяне на европейските ценности за свобода, демокрация, върховенство на закона. Това заяви Мария Габриел, ръководител на българската делегация в ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

Според нея кредитът на доверие, който ГЕРБ и нейният председател Бойко Борисов получиха от българските граждани, е сигнал и към европейските партньори на партията, че ГЕРБ остава последователен и надежден съюзник в отстояването на силен Европейски съюз. Мария Габриел подчерта, че Европейската народна партия винаги е подкрепяла усилията, отговорното поведение и управленската визия на ГЕРБ за европейското бъдеще на България.

eXTReMe Tracker