Средношколски турнир по тенис на маса в Разлог

За пета поредна година се проведе средношколски турнир по тенис на маса, организиран от Община Разлог и от ПГ по транспорт, Разлог. Турнирът се проведе под мотото „102 години свободен Разлог” и в него участваха 9 отбора от общините Разлог, Банско и Якоруда. 6 отбора се състезаваха в клас юноши, 3 отбора се състезаваха в клас девойки. Много емоционално премина съревнованието при девойките, които за първи път участваха като отделен турнира.
От Разлог с представителни отбори се включиха трите професионални училища– ПГ по туризъм и хранителни технологии, ПГ по механизация на селското стопанство, ПГ по транспорт. Състезанията се проведоха в приятелска атмосфера в читалище „15 септември 1903-1909 г.” град Разлог. Съдийският екип бе сформиран от ръководителите на отделните отбори - преподаватели по физическо възпитание и спорт в средните училища.
След оспорвани двубои, аплодирани бурно от публика и гости, бяха определени победителите в двата турнира. Първо място при девойките спечелиха Ана-Мария Комарова и Фатиме Кьорова от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Якоруда. Второто място е за Славина Филипова от ПГЕЕ, Банско. Трето място заеха Кристиана Павлевичина и Ванеса Сеганова от ПГТ, Разлог. Победител при юношите е отборът на ПГССТ „Ал. Константинов”, Банско – Алекс Крумов и Христо Дулесинов. На второ място се класираха Салих Острилски и Мехмед Острилски от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Якоруда. Третото място е за Ибрахим Кальор и Джейхан Къпо от отбора на ПГ Т, Разлог.
Всички спортисти получиха грамоти, лакомства и предметни награди. По решение на домакините и съдиите беше връчена индивидуална награда за най-добър състезател – Алекс Крумов от ПГССТ, Банско.