Share |

Международна седмица в Американския университет в България обединява студенти от 40 държави

Да се радваш на различията, да почувстваш духа на всяка култура и да си толерантен към различните около теб, е мотото на Международната седмица, която се провежда в АУБ от 16 до 21 февруари 2015 г. АУБ е единственото място в България, където студенти от 40 държави делят не само класната стая, но и мястото, където живеят, ежедневните си занимания, бит и забавления. Международното разнообразие в АУБ се допълва и от преподавателите в университета, които идват от 5 континента.

Едно от най-атрактивните събития по време на седмицата е Кулинарният фестивал. Кулинари-студенти ще примамват с екзотични гозби посетителите и ще покажат вкусотии от родните си места.

Международната седмица се провежда за петнадесета година в АУБ, по време на която, университетската общност ще има възможност да научи повече за културните особености на страните, представени в университета. Събитието и тази година се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различия и почетно общество Фи Бета Делта към АУБ.

Програмата на Международната седмица в АУБ включва следните събития:

· 16 февруари, 19.30 ч., „Балкански академичен център“, аудитория – Презентация на различни държави. Тема: „Стереотипи за моята родна страна“.

· 17 февруари, 19.30 ч., „Балкански академичен център“, ст. 203 и 204 – Киномаратон

· 18 февруари, 19.30 ч., „Балкански академичен център“, аудитория – Забавна викторина

· 19 февруари, 19.30 ч., Студентски център „Америка за България“, театрална зала – Вечер на талантите. Разнородни таланти, свързани с държавата, от която участниците идват, или просто талант, с който се гордеят, ще покажат студенти и гости на събитието.

· 20 февруари, 19.30 ч., Студентски център „Америка за България“, ст. 6306 – Панелна дискусия: „Културен шок – случки от реалния живот“

· 21 февруари, 18.30 ч., Студентски център „Америка за България“, спортна зала – Международен кулинарен фестивал. Студенти ще представят традиционни гозби, приготвени от тях.

eXTReMe Tracker