След седмица стартират празничните мероприятия посветени на Великден в Сандански

В деня на хумора и сатирата – първи април празничните мероприятия от Великденската програма на Община Сандански стартират с концерт на Общинския духов оркестър с ръководител Константин Кирянов. На следващия втори април във фоайето на Дома на културата ще бъде представен художника Васил Серезлиев и неговите произведения.
В началото на страстната седмица на 6 април в Залата на Общински съвет ще се презентира филмът „Посредници между земята и небето” за християнското изкуство на фамилия Божинови от град Сандански, галерия „Ликин”.
На Велики четвъртък изработените великденски сувенири и предмети от сръчните деца на всички училища на територията на община Сандански ще бъдат показани на Великденски благотворителен базар на централния площад „България”, където всеки ще може да си закупи майсторски изработени предмети за най-християнския празник.
Любо Нейков и Стефан Рядков в постановката „Големанов” могат да бъдат гледани в същия ден на девети април, като билетите вече се продават пред Дома на културата.
В понеделник на 13 април празничната програма ще продължи с Великденски концерт на фолклорни групи, състави и изпълнители от общината, както и с концерт, посветен на 10 – годишнината на телевизия „Родина” .