Народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Кирил Котев разговаряха с министър Бъчварова за безопасността на пътя в района на Кресна

Народните представители от ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева и Кирил Котев дискутираха на среща с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова безопасността на един от най-натоварените участъци по главен път Е79 в района на Кресна. Те изразиха загрижеността на местните жители във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия в този участък, за който е характерен засилен трафик и преминаването на тежки превозни средства.

По време на срещата бяха обсъдени превантивни краткосрочни и дългосрочни мерки за засилване на контрола на пътя, като камери за контрол на скоростта и задигане на пешеходните пътеки, както и по-тясното сътрудничество между местната власт, МВР и Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Натовареният трафик в този район, особено през летните месеци, създава предпоставки за тежки катастрофи. Жителите на Кресна и региона са много обезпокоени, затова ние, като народни представители, се ангажирахме да поставим пред министър Бъчварова този проблем. Имаме уверения, че министерството, заедно с институциите, ангажирани с безопасността на пътя, ще предприемат нужните мерки, за да се сведат до минимум инцидентите. Едно от най-сериозните ни искания е да се поставят камери на участъка на път Е79, който преминава през град Кресна”, коментира Даниела Савеклиева.