Share |

Отвориха за първи път Археологически парк Сандански при изключителен интерес

За три дни Археологически парк Санданси преди своето официално откриване отвори своите врати за всички посетители. Всеки можеше да посети уникалният по своите размери Археологически парк с изкюлючителни археологически находки, запазени и реставрирани. Още при отварянето на музея и Археологическия парк в петък групи от детските градини в Сандански и някои училища направиха първите обиколки и под разказите на гид се запознаха с историята на всяко едно камъче, намерено в недрата на Сандански. Музейните работници и служителите, ангажирани с групите изключително интересно и увлекателно показаха на всеки посетител, че се очаква Археологически парк Сандански да се превърне в една от най-привелекателните атракции за раойно с национална значимост.
Нещо интересно и любопитно е, че когато ни показаха почти изцяло запазената раннохристиянската кръщелня, където са се извършвали ритуалите за кръщене ни казаха, че е напълно възможно и се обмисля като идея в същата кръщелня де се извършват кръщенета и днес.
Стана ясно, че археологическото наследство в община Сандански е едно от най-богатите и разнообразни в България. Декларирани са 1000 паметника на културата сред, които и намереният преди година кръст, с които Епископът е водил всички шествия.

eXTReMe Tracker