Share |

Професионалната гимназия по транспорт в Разлог стана на 53 години

Иновативни идеи, много начинания и чести успехи съпътстват в последните години Професионалната гимназия по транспорт в град Разлог. Училището се слави като често предпочитано не само от децата в Разлог, но и от градове и населени места от други общини.
Вече 6-та година празникът на гимназията се отбелязва като „Ден на постиженията“. Така всеки клас показва нови идеи, талант и умение в дадена сфера.
Най-малките в момента в училището, учениците от 8 а клас, с ръководители Христина Попова и Росица Чилева, представиха поетичен рецитал, а под ръководството на Зинаида Тончева показаха множество табла и изложба от рисунки на тема „Типични Разложки фолклорни носии“.
Инициативата „Учебна фирма“, с ръководител Гергана Тонина, представи част от своята продукция – ръчно изработени картички и папки, с които учениците имат намерение и желание да съберат средства за участие в нови национални изяви.
Във връзка с отбелязването на 53 години от създаването на ПГ по Транспорт, бе издаден и празничен брой на вестник „Училищно време“. За издаването му се погрижи Ученическият съвет със съдействието на инж. Светла Адамичина. Чрез мултимедийна презентация десетокласничката Елена Дамянова-председател на Ученическия съвет, представи досегашните инициативи, дейности и успехи на гимназията. В празничната програма се включиха група „Тоника-ПГТ“, буфосинхронистите от 11 клас и Танцовия състав към училището, с ръководител Зинаида Тончева.
Кметът на град Разлог инж. Красимир Герчев поздрави учениците и учителите, като им пожела да бъдат здрави, талантът да ги съпътства винаги, а волята и стремежът към нови начинания и последващи успехи да бъдат ежедневие за тях.
Гости на празника бяха още инж. Венцислав Гърменов - зам.-кмет по социалните дейности, служители от Общинска администрация-Разлог, директори на училища от община Разлог, родители, бивши учители, преподаватели от Югозападен университет „Неофит Рилски“, представители на бизнеса в Разлог, в чийто фирми учениците провеждат учебна и производствена практика.

eXTReMe Tracker