Share |

Поздравителен адрес на д-р Атанас Камбитов

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Скъпи съграждани,
Честит 24 май!

Днес имаме двоен повод да се гордеем – отбелязваме Деня на българската просвета, култура и славянската писменост и празника на Благоевград. Това е ден, който трябва да посрещнем със самочувствието, което заслужаваме и което трябва да предадем на поколенията след нас.
24 май е Денят на Солунските братя, които със своето дело промениха живота на славянските народи, които ни показаха пътя, огрян от светлина. Този празник е най-яркото свидетелство за жаждата на нас , българите, за просвета и наука, за народно самоопределение и култура.
Днес се прекланяме пред учителите, които всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието – хората, които създават устоите на нацията и пазят нейната идентичност, на тези, които възпитават поколенията.
Скъпи, съграждани, честит празник на Благоевград!
Да си пожелаем да бъдем здрави, обединени в целите си за по-добър утрешен ден и смело устремени към по-светло бъдеще! Само тогава, когато сме заедно, можем да надграждаме, а правейки го ще бъдем горди от факта, че живеем в град с история, настояще и бъдеще!

eXTReMe Tracker