Share |

Американският университет в България връчва най-голямото си отличие

Церемонията за отличаване на изявени студенти на Американския университет в България е най-голямото събитие, което признава успехите на завършващите студенти. Тази година събитието за връчване на най-голямата награда - президентският медал, ще се състои на 19-ти април от 19:30 часа в студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБГ.

По традиция в края на учебната година се отличават студентите с най-високи академични постижения за последните три семестъра. Всеки с общ успех между 3.80 и 4.00 за последните два семестъра, считано по четирибалната система на оценяване, се включва в почетния списък на президента.

Освен отличен успех, носителят на президентския медал трябва да представя и идеалите на образованието в американски стил liberal arts, което съчетава учебния процес с извънкласни дейности, допринасящи за развитието на общността. На церемонията се връчват още награди и стипендии, спечелени през изминалата академична година. Специални отличия получават и студентите в 4-ти курс с изяви в една от единадесетте специалности. Официалната церемония ще завърши с коктейл за отличените и гостите.

Миналата година на церемонията 142-ма студенти бяха отличени в почетния списък на президента. Над 100 студенти на АУБГ получиха стипендии за своите постижения.

eXTReMe Tracker