Share |

„Fun for skills” 2018

Седем младежи, учещи в Разлог, Банско и Благоевград конструираха роботи по време на 9-дневен обмен в Полша.

Яна Михайлова, Ивайло Стоянчев, Мария Тимева, Бойка Кочева, Елина Хаджипопова, Магдалина Бистрина и Кирил Чорбаджийски взеха активно участие в дейностите по проект „Fun for skills” ("Забавление за придобиване на умения") по програма „Еразъм +”. Те участваха в деветдневен младежки обмен заедно с още 26 участници от Румъния, Полша и Естония.

Проектът „Fun for skills” се реализира от полска младежка неправителствена организация в сътрудничество с партньори от България - Сдружение „Дестинация Разлог” и неправителствени организации от Румъния и Естония. Ръководител на българската група бе Йордан Кацарски от Сдружение „Дестинация Разлог”.

По време на обмена младежите от България работиха в международни групи, изучавайки основите на програмирането и роботиката. Основен акцент в работата по проекта бяха семинарите за програмиране и роботика, по време на които младежите от четирите държави конструираха роботи, които след това представяха и тестваха пред публика.

Българските младежи впечатлиха всички с отлично владеене на английски език и организираната от тях българска културна вечер, на която имаше дегустация на баница и на други български традиционни храни. На фона на българска музика те представиха народни танци и обичаи.

Учениците от Разлог, Банско и Благоевград се завърнаха от обмена с натрупани знания за общуването в международна среда и за роботиката. Благодарение на придобитите знания и културното разбирателство те са уверени, че ще продължат да участват в проекти за младежки обмен, както и да създават приятелства от различни краища на света.

eXTReMe Tracker