Share |

Иди, учи и се върни

Образованието в чужбина е приключение със стипендия от 10 000 лева

Фонд “Иди, учи и се върни” ще подкрепи трима млади българи да следват магистратура в някои от световните университети, а след това да се реализират в България

Три стипендии по 10 000 лв за магистратура ще получат младежи, мечтаещи да учат в университет в чужбина. Кандидатстването е до 8 юни на fund.tuk-tam.bg. Фонд “Иди, учи и се върни” е инициатива на сдружение “Тук-Там” и съществува от 3 години, като вече е подкрепило развитието на 7 души.

Стипендията е предназначена за бъдещи магистри и е отворена към всички специалности и университети, като стипендиантите сами определят как най-добре да инвестират сумата. Важно условие при избора на кандидатите е тяхното желание и мотивация да се върнат в България след дипломирането си.

От Тук-Там вярват, че опитът придобит в чужбина, както професионален, така и житейски е ценен и може да бъде използван за развитието на България. Създават фонда за стипендии, за да помагат на повече хора да получат тази нова гледна точка и да развият уменията си.

“Търсим следващите трима страхотни човека, които до подкрепим. Знаем, че често финансите могат да са пречка, когато искаш да следваш в чужбина и искаме да дадем възможност на повече хора да изживеят това приключение. То те обогатява по много начини.” казват от Тук-Там

Информация за процедурата по кандидатстването, можете да намерите на fund.tuk-tam.bg

Журито, което ще избере стипендиантите е съставено от вдъхновяващи бизнес лидери, представители на институции и неправителствени организации.

Средствата за стипендиите са събрани благодарение на лични дарения и подкрепата на компаниите Еконт, HRS, Телерик Академия и Edlanta, които вярват в каузата на Тук-Там. Комуникационната кампания на “Иди, учи и се върни” се подкрепя от Американското посолство вече трета година.

Извън финансовата помощ, “Иди, учи и се върни” подкрепя своите стипендианти и с менторска програма.

Ако търсите своето ново образователно приключение, кандидатствайте до 8 май за 10 000 лв стипендия от “Иди, учи и се върни”.

eXTReMe Tracker