епидемия

След извънредно заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса, свикано от Областния управител Валери Сарандев, беше взето решение да бъдат въведени нови противоепидемични мерки на територията на областта от 31 януари.

Абсолютен рекорд от 28 новорегистрирани показват данните за Пиринско. Това нарежда областта веднага след столицата и доста преди големите градове в страната.

Тестването бе извършено след съгласуване с Националния оперативен щаб, за да се констатира обективно здравния статус на жителите на първата карантинирана община в страната.

Вр.и.д. кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев издаде заповед, с която допуска посещенията  във всички паркове, планини и всички обособени места с паркова среда извън територията на общината.

По заповед на кмета инж.Румен Томов се разрешава разходката в  градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути, за времето на пандемия от коронавирус.

"Разпореждам още днес на щаба да започне масирано тестване на Банско", обяви премиерът Бойко Борисов в сряда сутринта по време на брифинг в Министерския съвет.

Pomogni.net е работеща българска безплатна платформа, която свързва хора от рисковите групи (възрастни, хронично болни), с доброволци, които да им бъдат в помощ в условията на пандемия

Тази сутрин е починала 51-годишната жена с COVID-19, която беше хоспитализирана в болница в Благоевград.

Мъж на 56 години от Банско с двустранна бронхопневмония почина тази сутрин в МБАЛ-Благоевград. Пациентът е настанен в болницата преди 2 дни в тежко състояние.

С решение на Кризисния щаб на община Благоевград в Специализираната  болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бивш Тубдиспансер/ се реорганизира отделение за лечение на пациенти с коронавирус.

Subscribe to епидемия